Ünnepre hangolva a Kodolányi Utcai Telephelyen

Készült: 2021. december 15. szerda

2021 decemberében lázas készülődéstől, daloktól, vidámságtól hangosak a Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kodolányi János Utcai Telephelyének csoportjai. A várakozás, a holnap öröme hatja át mindennapjainkat.

Bővebben...

Decemberi események a Bicsérdi Óvodában

Készült: 2021. december 15. szerda

Advent eljövetele az érzelmi ráhangolódás, a készülődés, a várakozás ideje. Ebben az időszakban is úgy terveztük és valósítottuk meg tevékenységeinket a Bicsérdi Óvodában, hogy a gyerekek megtalálják a fejlettségüknek, érdeklődésüknek megfelelő, differenciált élmény és tapasztalatszerzési lehetőségeket, változatos irodalmi, vizuális, zenei, mozgásos tevékenységeken keresztül.

Bővebben...

Decemberi események Az Arany János Utcai Óvodában

Készült: 2021. december 13. hétfő

A gyermekek nagy örömére 2021-ben is ellátogatott az Arany János Utcai Óvódába a Mikulás. Izgatottan készülődtünk a gyerekekkel, ajándékot is készítettek a Télapónak, amit büszkén adtak át neki.

Bővebben...

Bozsik program

Készült: 2021. december 01. szerda

Intézményünk évek óta részt vesz az Országos Bozsik Programban. Az Arany János Utcai Óvodában és a Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kodolányi János Utcai Telephelyén a foglalkozások tehetséggondozó formában működnek, hetente egyszer. 

Bővebben...

Aprók tánca tehetségmühely

Készült: 2021. december 01. szerda

Intézményünkben az Arany János Utcai Óvodában és a Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kodolányi János Utcai Telephelyén is működik az Aprók tánca tehetségműhely, melynek célja, hogy a gyermekek megismerjék a néptánc alapjait.

Bővebben...

Töklámpás est 2021

Készült: 2021. november 03. szerda

Az Arany János Utcai Óvoda egyik legfontosabb eseménye, közel 16 éves hagyomány, az október végi Töklámpás est. Ez a rendezvény az egész város számára nyitott, nagyon népszerű. Minden évben sokan ellátogatnak hozzánk, hogy megcsodálják az egész heti munkánk eredményét: madárijesztőket, kifaragott tököket, „tökös” programokon készített képekből összeállított slideshow-t.

Bővebben...

Az Állatok Világnapja 2021

Készült: 2021. október 10. vasárnap

2021. október 4-én a gyerekek behozhatták otthonról kis kedvenceiket, bemutathatták őket és mesélhettek róluk a többieknek az Arany János Utcai Óvodában. Az Állatok Világnapja alkalmából gyűjtést is szerveztünk az állatmenhely lakóinak.

Bővebben...

A Magyar Népmese Napja 2021

Készült: 2021. szeptember 30. csütörtök

2005 tavaszán a Magyar Olvasás Társaság felhívása szerint szeptember 30-a, Benedek Elek születésnapja legyen a Magyar Népmese Napja. Az Arany János Utcai Óvoda kiemelt célja, hogy a népmesék fennmaradjanak és a mesékben élő bölcsesség tovább öröklődjön az új generációra.

Bővebben...

Takarítási világnap 2021

Készült: 2021. szeptember 25. szombat

A Takarítási világnapot hivatalosan először 1992-ben hirdette meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja. Gondolkodj világméretben és cselekedj otthon. Az Arany János Utcai Óvoda kiemelt feladata a környezet védelmére, megóvására nevelés, így fontos nekünk, hogy ehhez a programhoz is csatlakozzon intézményünk.

Bővebben...

Színes Ujjak

Készült: 2021. szeptember 24. péntek

A több éve működő Színes Ujjak Tehetségműhely foglalkozásain azon gyermekek vesznek részt a Szentlőrinci Kistérségi Óvoda és Bölcsődében, akiknek vizuális gondolkodása kiemelkedő, megfelelő motivációs szinttel rendelkeznek, az ábrázolás területén pedig átlag feletti speciális képességekkel rendelkeznek.

Bővebben...