A Szabadszentkirályi Óvoda hírei

Készült: 2022. január 27. csütörtök

Eseménydúsan telt a 2021/2022-es nevelési év első fele a Szabadszentkirályi Óvodában. Az alábbiakban a félév legfontosabb eseményeit idézzük fel képekben.

Kirándulás

Óvodánk életében hagyománnyá vált, hogy minden évben, ősszel kirándulást szervezünk Hetvehelyre a Mókus suli Lombkorona sétányhoz. A kirándulás megvalósulásában a települések önkormányzatai és a szülők is segítséget nyújtottak.

      

Az Állatok világnapja

Az Állatok Világnapja alkalmából ellátogattunk a faluban állatokkal foglalkozó családokhoz, ahol a gyermekek a látogatás során tapasztalatot szereztek az állattartással és gondozással kapcsolatban.

      

      

   

Márton-nap

Márton-nap alkalmából, az iskola meghívására a kultúrházban megnéztük a Ludas Matyi című mesét a Léghajó színház előadásában. Másnap a helyi iskola udvarán, közösen az iskolásokkal, Márton-napi (libás) játékokat játszottunk. Sötétedéskor, az iskola által szervezett lámpás felvonuláshoz csatlakoztunk.

         

Télapó

A gyermekeink nagy örömmel fogadták a fenntartó önkormányzatok által küldött csomagot.

         

      

Luca-nap

A hagyományainkhoz hűen 2021-ben is a gyermekekkel közösen készítettük el a Luca-napi pogácsát. Emellett Luca-napi, mondókákkal, versekkel, játékokkal, énekekkel, színesítettük a napi tevékenységeket.

Karácsonyvárás

Nagy öröm volt számunkra, hogy a gyermekek karácsonyvárását gazdagítani tudtuk, Teletál Tibi adományaival, amit Borbély Angéla örökbefogadónknak köszönhetünk és a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium 10. b osztálya által küldött névre szóló ajándékokkal.