A Magyar Népmese Napja 2023

Készült: 2023. október 03. kedd

2023. szeptember 28-án az Arany János Utcai Óvodában (amely a felújítás ideje alatt a Kodolányi János utcában üzemel) is megemlékeztünk a Magyar Népmese Napjáról. A Liszt Ferenc Utcai Óvoda rendezvényéről is ebben a cikkünkben olvashatnak.

A tavalyi évhez hasonlóan a gyermekek idén is belebújhattak egy-egy mesehős bőrébe. Emellett kiemelten fontosnak tartottuk, hogy beszéljünk is a mese fontosságáról.

         

A héten minden nap egy-egy szülő mondott a csoportban népmesét a gyermekeknek. A gyermekek lerajzolhatták kedvenc magyar népmesei hősüket, amelyből egy kiállítást is rendeztünk az óvoda folyosóján. A Süni csoportos gyermekekkel előadtuk A kisgömböc című mesét a többi csoport nebulóinak, majd izgalmas játék vette kezdetét.

A gyermekek készíthettek koronát, amit színessel, csillámmal, és flitterekkel dekorálhattak. Szerveztünk kincskeresős játékot is, ahol minden gyermek három nagyobb kosárból választhatott magának egy kis apróságot. Volt rajzolt formakirakós játék, amit termésekkel rakhattak ki a gyermekek és végül egy népmesei élőtársas is, izgalmas kérdésekkel és mesekártyákkal. 

Az idén is nagyon jó hangulatban telt a Magyar Népmese Napja.

 

2023. szeptember 28-án a szentlőrinci Liszt Ferenc Utcai Óvodában is megrendezésre került a Magyar Népmese Napja. A délelőtt folyamán óvodánkban ezen a napon minden gyermek beöltözhetett egy magyar népmese szereplőjének.

Közösen, egy nagy kivetítőn a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című népmesét nézték meg a gyermekek, majd a mesenézés után egy kis tánccal ünnepelték meg ezt a szép napot.

         

Ezt követően egy izgalmas hétpróba várta a bátor jelentkezőket, ahol sárkányokkal küzdöttek, almafáról édes gyümölcsöt szedhettek és végül a varázsfa meglepetésére lelhettek a szerencsések. A hét próbát megjárt vakmerő szereplők a falatozónál egy kis gyümölccsel ünnepelhették meg győzelmüket.

Mindent  összevetve az idén is nagyon jó hangulatban telt a Magyar Népmese Napja és a jó időnek köszönhetően a programok nagy részét az udvaron tudtuk megvalósítani.